Az etyeki Öreghegy lankáin gazdálkodó Haraszthy Pincészet mottója „A tradíció új ízei” A borászat a tradicionális értékeket sikeresen ötvözte a modern szemlélettel. Az elmúlt két évtized során, ezt az értékrendet szem előtt tartva dolgoznak az etyek-budai borrégió legnagyobb földbirtokán. Úgy gondolják, hogy csak úgy lehet egyedi, karakteres jó borokat készíteni, ha a modern technológiát ötvözik a hagyományos eljárásokkal.
Haraszthy Sir Irsai
Sommelier
Magyar fajtákon alapuló illatos házasítás. Könnyű szerkezetű, jó ivású bor. Illatában az Irsai Olivér muskotályos és licsis jegyei uralkodnak bodzás jegyekkel kiegészülve. Ízében a Királyleányka virágos és szőlős aromái meghatározóak.
Chef
Ideális aperitif, de remek kísérője avokádós, vagy gyümölcsös salátáknak.
Haraszthy Sir Irsai
Fajta: 90% Irsai Olivér, 10% Királyleányka
Titrálható savtartalom: 6,0 gr/lt
Cukortartalom: 0,1 gr/lt
Alkohol tartalom: 11,5%vol
Technológia: Reduktív, gyors feldolgozás
Erjesztés: Irányított, 15-18 celsius
Erjedés után: Gyors derítés, szűrés
A Haraszthy Sir Irsai bor, Kisoroszban a Rácz Fogadó, Étterem kínálatában megtalálható
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.