„A tradíció új ízei”
Haraszthy Sir Irsai, Etyek

Az etyeki Öreghegy lankáin gazdálkodó Haraszthy Pincészet mottója „A tradíció új ízei” A borászat a tradicionális értékeket sikeresen ötvözte a modern szemlélettel. Az elmúlt két évtized során, ezt az értékrendet szem előtt tartva dolgoznak az etyek-budai borrégió legnagyobb földbirtokán. Úgy gondolják, hogy csak úgy lehet egyedi, karakteres jó borokat készíteni, ha a modern technológiát ötvözik a hagyományos eljárásokkal.etyek_vagott.jpgirsai_etyek.png

Haraszthy Sir Irsai

Sommelier

Magyar fajtákon alapuló illatos házasítás. Könnyű szerkezetű, jó ivású bor. Illatában az Irsai Olivér muskotályos és licsis jegyei uralkodnak bodzás jegyekkel kiegészülve. Ízében a Királyleányka virágos és szőlős aromái meghatározóak.

Chef

Ideális aperitif, de remek kísérője avokádós, vagy gyümölcsös salátáknak.

Haraszthy Sir Irsai

Fajta: 90% Irsai Olivér, 10% Királyleányka

Titrálható savtartalom: 6,0 gr/lt

Cukortartalom: 0,1 gr/lt

Alkohol tartalom: 11,5%vol

Technológia: Reduktív, gyors feldolgozás

Erjesztés: Irányított, 15-18 celsius

Erjedés után: Gyors derítés, szűrés

 A Haraszthy Sir Irsai bor, Kisoroszban a Rácz Fogadó, Étterem kínálatában megtalálható

A bejegyzés trackback címe:

https://kisoroszigasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr9314596766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KISOROSZI GASZTRO

Friss topikok

Címkék

Bor (8) Étel (2) Hírek (2) Kávé (2) Pálinka (1) Rácz Fogadó (2) Sör (7) Tea (2) Termelő (5) Üdítő (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása