Madarat tolláról, éttermet boráról lehet megismerni
A HÁZ BORA

Olaszországi nyaralásaink alatt egy étterembe betérve nyugodt szívvel megrendeljük a ház borát, hiszen biztosak vagyunk benne, hogy jó minőséget kapunk, jó áron. Itthon félünk egy étteremben rendelni a ház borából. Sokan úgy gondolják, a ház borát jobb messziről elkerülni, pedig a negatív előítéletek a Rácz Fogadóban alaptalanok.

hordok.jpg

A ház bora eredetileg a fogadós saját készítésű bora volt, vagy egy nevesebb étterem számára külön készített tétel. A feltételezés, miszerint a ház bora csak könnyű, egyszerű bor lehet, egyre inkább értelmét veszti.

Magát valamire tartó vendéglátóhely tulajdonosai jól tudják, hogy a ház bora afféle védjegy a saját érdekük,hogy tisztességes minőségű bort kínáljanak a vendégeknek, megfizethető áron.

A Rácz Fogadó és Étterem a VARSÁNYI PINCÉSZET borait tartja a ház boraként Kisorosziban. A Verpeléten gazdálkodó borászok azt javasolják, hogy dőljünk kényelmesen hátra  a Rácz Fogadó egy székében, fogjunk egy pohár bort, hunyjuk be a szemünket, és képzeljünk magunk elé egy helyet, ahol kicsit melegebben süt a nap, mint másutt. Ahol a szellő olyan finoman simogatja a bőrét, mint a legfinomabb selyem. Ahol olyan friss a levegő, hogy minden lélegzetvétel után mosolyogni támad kedvünk. És a föld… a föld olyan puha, mint egy tollpárna. Ez a hely nem egy messzi országban van, nem Toszkánában, hanem itt, a mi csodálatos hazánkban, Magyarországon, Verpeléten.pohar_ok.jpg

A Ház Borai, Rácz Fogadó és Étterem:

Varsányi egri olaszrizling

Zöldes-sárga színű elegáns fehérbor, melyben szépen megjelenik a Verpeléti dombokra jellemző ásványosság. Illatában a szép, gyümölcsös jegyek mellett, a vulkanikus talajból fakadó minaralitás jellemző. Élénk zamatú karakteres bor, melyet kiváló kísérője lehet grill ételeknek, halaknak, de egy könnyű salátának is.

Varsányi egri rosé cuvée

Kékfrankos, Cabernet Savignon, Merlot, Pinot Noir és Menoire szőlőkből készült. Illatában piros gyümölcsöket fedezhetünk fel, melyek a zamatában is szépen jelennek meg. Zamatát szépen egészíti ki a maradék cukor.  

Varsányi egri vörös cuvée

Az alapborokat 14-21 napig erjesztettük 25 celsius fok alatti hőmérsékleten, törekedve arra, hogy a bor minél gyümölcsösebb legyen. A már kierjedt alapborokat házasítottuk össze 3. töltésű 225 literes barrique és 5vhl –es ászokhordóban, majd érleltük 12 hónapon keresztül. Ajánljuk-e bort magyaros ételek, pörköltek,vadhúsok liba és kacsából készült ételekhez.pohar_2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kisoroszigasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr8614569036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KISOROSZI GASZTRO

Friss topikok

Címkék

Bor (8) Étel (2) Hírek (2) Kávé (2) Pálinka (1) Rácz Fogadó (2) Sör (7) Tea (2) Termelő (5) Üdítő (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása