Csapramagyar
Miért jó a csapolt sör?

Magyar Sörgyártók Szövetsége elindította Csapramagyar kezdeményezését, melynek célja, hogy a csapolt sör méltó helyre kerüljön a hazai sörkultúrában. Beszéljünk róla, ismerjük meg, és becsüljük meg még jobban ezt a töretlen figyelemmel és hozzáértéssel készült értéket! S hogy mi az, amitől ilyen különleges? Íme, 5 dolog, amiért szeretjük a csapolt sört: sor_csapolas.jpgFotó: /pixabay.com

1. Eredeti ízvilág

A hordós sört pillanatpasztörizálásnak vetik alá, mely másodpercek alatt zajlik le. Az eljárás gyorsasága miatt a pillanatpasztörizált sör minimális ízbeli változáson megy keresztül, és különleges, gazdag aromát zár magába.

2. Minőségtartás

A sör kimondottan érzékeny a hőmérsékletingadozásokra. A nagyméretű, 20 vagy akár 50 literes hordók sörtömege azonban jól tartja a hőt, és mérsékelten követi a külső hőmérsékletváltozásokat, így azok nem befolyásolják a sör eredeti minőségét. A fémhordó a fénytől is védi a sört, ami szintén fontos szempont, mivel a fény jelentősen rontana a sör minőségén. A csapolt sör azonban először a pohárba töltve lát napvilágot, és így lesz tökéletes íze

3. Frissesség

A csapolt sör-élmény közvetlenségében az idő is kulcsfontosságú tényező: a sörfejtés után átlagosan mindössze 2 hét telik el, míg az aranyló nedű a poharakban landol. Amikor egy megfelelően kezelt csapolt sört ízlelgetsz, nemcsak ízvilágban és minőségben, de időben is közel járhatsz „az eredethez”.

4. Odafigyelés

Mondhatnánk, hogy a sör könnyed műfaj, de a felszín alatt (azaz a pult mögött) szigorú technológiai és higiéniai szabályoknak kell megfelelnie, melyek szakértelmet, gondoskodást és precizitást igényelnek. Legyen szó a hordók tárolásáról, a csapok tisztántartásáról vagy a csapolási technikáról, a csapolt sör útjának minden állomását igényesség és odafigyelés kíséri. 

5. Élmény

Csapolt sört fogyasztani több mint az ízek élvezete: a megfelelően szervírozott sör esztétikai értékkel bír, kultúrája, saját története van, melyet minden egyes kortynál érdemes tudatosítani. Így lesz igazi rituálé a sörözés, melyhez már csak három dolog szükséges: jó társaság, kellemes környezet és mértékletesség.

Forrás:http://www.sorszovetseg.hu

A Rácz Fogadó éttermében ezek a csapolt sörök kaphatók: Carlsber, Birra Poretti, Grimbergen Ambree, Kronenbourg Blanc

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kisoroszigasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr6114580496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KISOROSZI GASZTRO

Friss topikok

Címkék

Bor (8) Étel (2) Hírek (2) Kávé (2) Pálinka (1) Rácz Fogadó (2) Sör (7) Tea (2) Termelő (5) Üdítő (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása