Régi gyümölcsfajták nyomában
Intenzív ízek

“A vágyam egy olyan farm, ahol minden egymást élteti, szinte magától működik. Önfenntartó és a természetbe simuló” vallja Cselovszky Tamás a dunabogdányi Tölgyes Ökofarm tulajdonosa. Az ökofarmon készített szörpökben a gyümölcstartalom dominál, kíméletes pasztörizálással készülnek. Nem tartalmaznak tartósítószert.

malna.jpg szorp_fozes.jpg

A dunabogdányi ökófarmra telepített első gyümölcsfajta a marosi málna volt. Ennek a kihalófélben lévő fajtának a zamata összehasonlíthatatlanul finomabb, mint a mai - bővebben termő- fajtáké. A farm tulajdonosának szenvedélyévé vált a régi zamatos fajták felkutatása, és ha lehetséges, megmentése,- legyen szó bár eperről vagy feketeszederről. Több velük a munka, aprószeműek és nem olyan bőtermőek, mint nemesített utódaik, de ez adja a szörpök intenzív, karakteres ízét mindenféle mesterséges ízfokozó hozzáadása nélkül.szorpok.jpg

A Tölgyes Ökofarm  termékei a Rácz Fogadó kínálatában megtalálhatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://kisoroszigasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr9414572134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KISOROSZI GASZTRO

Friss topikok

Címkék

Bor (8) Étel (2) Hírek (2) Kávé (2) Pálinka (1) Rácz Fogadó (2) Sör (7) Tea (2) Termelő (5) Üdítő (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása