Laposa Friss 2018. Olaszrizling

Olaszrizling: Se nem olasz, se nem rizling. Pontos eredetét homály fedi – annyi tudható róla biztosan, hogy Nyugat-Európából érkezett a Kárpát-medencébe. A Rajnai Rizlingnek csak névrokona, genetikai kapcsolat nincs köztük. Az Olaszrizling igazi helyét Közép-Európában találta meg, Magyarországon, több borvidéken is termesztik. Hazánkban a legtöbb ember számára a fehérbor az Olaszrizlinget jelenti. A fajta könnyed fehérborok és hosszan érlelhető, nagytestű tételek készítésére egyaránt alkalmas. Nem mellesleg: nyáron fröccsnek is kitűnő!

182-olaszrizling-szolo.jpg

Amikor inni szeretnél egy pohár könnyed fehérbort… Ha eszedbe jut, hogy de jó lenne szerda este borozni, akkor ezt a palackot vedd elő. Ez az olaszrizling a maga frissességével és intenzív illatával, könnyed és fiatalos jellegével a magyar borfogyasztók nagy kedvencévé vált. A tételt citrusos jegyek, enyhe fűszeresség, üde savak, hosszan tartó zamatok és megbízható minőség jellemzik.

bor-kep_egyedi_2018_friss.jpg

 Forrás: Rácz Fogadó és Étterem, Laposa Borászat

A bejegyzés trackback címe:

https://kisoroszigasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr6214562036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KISOROSZI GASZTRO

Friss topikok

Címkék

Bor (8) Étel (2) Hírek (2) Kávé (2) Pálinka (1) Rácz Fogadó (2) Sör (7) Tea (2) Termelő (5) Üdítő (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása